Naast mijn werk als dierentolk en het helpen van mensen met hun Linux systeem en het maken van website in WordPress, heb ik nog een hobby. Dat is photoshoppen. Ik werk met het Open Source programma Gimp, hét gratis alternatief voor Photoshop.

GIMP is een gratis programma voor fotobewerking en digitaal design. GIMP mag gratis gebruikt worden, zowel thuis als op kantoor. Hoewel het programma niet zo professioneel oogt als bijvoorbeeld Photoshop, zijn de mogelijkheden enorm uitgebreid. Extra functies zijn zelfs handmatig toe te voegen, door het installeren van plug-ins en scripts. De software wordt onder andere in de filmindustrie gebruikt. Je kan het zo gek niet bedenken of ik kan dingen weghalen van foto’s of dingen ergens neerzetten, wat er dus nog niet stond. Het kan van alles zijn, hondenriemen wegwerken, andere hoofden op foto’s zetten, het wegwerken van in het zicht staande lantaarnpalen etc. etc. Ook een foto te photoshoppen?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op via mijn contactformulier.

Voorbeelden:

Of ik hondenriemen kon wegwerken? Natuurlijk kan ik dat. Zie hier de foto’s van voor en na!

met hondenriem Zonder hondenriem Met hondenriem Zonder hondenriem 

Van meerdere foto’s één maken, ook dat is mogelijk: De werkelijke foto bestaat uit alleen de linkerhond, onze eigen DJ. Sophietje (rechts) stond op een andere foto en wij op weer een andere foto. Omdat ik ons met zijn allen als Facebook omslag wilde, heb ik alles bij elkaar gezet. Uiteraard met de nodige aanpassingen.